Welkom op Afvallen.org. Op deze website vind je alles wat je nodig hebt om definitief van je extra kilo’s af te komen: voedingsschema’s, informatie over verschillende soorten diëten, ervaringen van mensen die zijn afgevallen met een bepaald dieet, informatie over pillen, thuisfitness, maar ook boeken over afvallen en afslankmethodes.

Beginnen met afvallen

5 kilo afvallen in 1 weekWanneer je eenmaal besloten hebt dat je wilt afvallen dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Je wilt natuurlijk definitief afvallen zonder jojo-effect. Wil je snel afvallen voor de zomer of voor een andere speciale gelegenheid? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende methoden om gewicht te verliezen. Niet alleen kun je op deze website lezen wat elke afvalmethode inhoudt, ook worden de voor- en nadelen van elk dieet besproken. Wil je met succes afvallen? Dan is het belangrijk om jezelf van tevoren goed te informeren en 100% te gaan voor de methode die jij kiest. Wanneer je goed op de hoogte bent van de verschillende diëten, de tips om af te vallen op de website goed doorleest en weet welke valkuilen je kunt verwachten (en hoe deze te omzeilen) dan zul je met succes afvallen.

Geen spieren maar vet verliezen

Welk dieet of afvalplan je ook kiest, het is belangrijk dat je dit combineert met lichamelijke activiteit. Hiermee zorg je ervoor dat je je spieren behoudt en juist het vet verbrandt. Dit betekent niet dat je je 7 keer per week in het zweet hoeft te jagen. Ook de meer rustige vormen van lichamelijke activiteit houden de stofwisseling op peil en zorgen ervoor dat je vet kwijtraakt in plaats van spieren.

De basis van elk dieet is meer calorieën verbranden dan je inneemt. Hoe groter dit verschil, des te meer gewicht je zult verliezen. Om dit proces te versnellen is het raadzaam om 4-5 keer per week te sporten. Een aantal mensen wordt al  benauwd bij het idee zich 4-5 keer per week in het zweet te moeten jagen. Maar een stuk fietsen of wandelen is ook al voldoende. Door te sporten raak je niet alleen sneller gewicht kwijt, lichamelijk actief zijn heeft meer voordelen!

Vier tot vijf keer per week sporten:

  • vermindert depressieve gevoelens
  • geeft meer energie
  • werkt bloeddrukverlagend
  • cholesterolverlagend

Veel overgewicht?

Wanneer je veel overgewicht hebt is het sowieso raadzaam om eerst even een dokter te raadplegen voordat je begint met sporten en afvallen. Ook zijn niet alle sporten geschikt voor mensen met veel overgewicht. Bij hardlopen bijvoorbeeld, hebben de knieën van mensen met veel overgewicht behoorlijk te lijden. Ook kan het zijn dat je door bepaalde lichamelijke klachten niet elke sport kunt beoefenen. Toch blijven er veel sporten over die je kunt uitvoeren ondanks overgewicht of andere lichamelijke beperkingen.

Snel afvallen

Door minder calorieën tot je te nemen kun je sneller afvallen. Wanneer je elke dag 500 calorieën minder opneemt dan je nodig hebt zul je ongeveer een halve kilo per week afvallen. Door lichamelijk actief te zijn kun je dit proces versnellen. Ook daarom is het belangrijk om lichamelijk actief te zijn.

Snel afvallen klinkt aantrekkelijk, maar pas op dat je niet overdrijft. Wanneer te snel gewicht verliest dan ligt het jojo-effect op de loer: je lichaam zal onvermijdelijk een inhaalslag willen maken. Hierdoor kun je eetbuien krijgen en uiteindelijk op een hoger lichaamsgewicht uitkomen dan waarmee je in eerste instantie was begonnen. En dat is niet de bedoeling! Lees daarom de tips op deze website goed door.

Deel je ervaringen

Heb je zelf een tip voor mensen die willen afvallen? Laat het dan weten! Onderaan elk artikel kun je een reactie plaatsen. Door je ervaringen te delen help je anderen ook bij het afvallen.

Heel veel succes gewenst!