Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Brooddieet ervaringen

broodHet brooddieet bestaat als basis voornamelijk, zoals de naam al zegt, uit brood. Door om de dag alleen volkorenbrood met water, koffie of thee te drinken zul je gewicht gaan verliezen. De andere dagen mag er normaal, maar gezond, gegeten worden.

Brooddagen

Door het variëren van brood en normale maaltijden om de dag zul je de alvleesklier trainen. Hierdoor wordt er minder insuline aangemaakt en zal er vet verbrand gaan worden. Het brooddieet bestaat als basis uit volkorenbrood. Er mag dus ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds uitsluitend volkorenbrood zonder beleg gegeten worden. Hierbij mag water, bouillon, thee of koffie gedronken worden. Een zoetje mag wel, maar let erop dat je geen suiker of melk toevoegt aan het drinken. Ranja en fruit worden ook afgeraden. Het gaat erom dat je je lichaam “voor de gek houdt”. Het wordt wel aangeraden om een multivitaminepreparaat te gebruiken op de dagen dat je enkel brood eet. Op zoek naar brooddieet ervaringen? Deze vind je onderaan dit artikel.

Gewone dagen

De andere dagen mag er normaal gegeten worden. Af en toe mag er op de normale dagen ook een tussendoortje genomen worden. Door gezond te eten op de normale dagen zul je nog sneller gewicht verliezen. Het gaat erom dat je gezond eet, je hoeft jezelf niet uit te hongeren. Begin de morgen met fruit en daarna een licht ontbijt. Neem ’s middags een salade en ’s avonds een gezonde maar stevige maaltijd.

Brooddieet schema

Een week waarin het brooddieet gevolgd wordt zou er als volgt uit kunnen zien:

  • Maandag – brooddag
  • Dinsdag – normaal eten
  • Woensdag – brooddag
  • Donderdag – normaal eten
  • Vrijdag – brooddag
  • Zaterdag en zondag – normaal eten

Je kunt zelf een schema opstellen dat aansluit bij jouw weekindeling. De bedoeling van een brooddieet schema is dat je brooddagen afwisselt met gewone dagen. Je eet dus nooit 2 dagen brood achter elkaar.

Resultaten

Het brooddieet is een dieet waarbij er op korte termijn gewicht wordt verloren. Wanneer het dieet op langere termijn gevolgd wordt zal het zijn werking grotendeels verliezen. Het is dus een ideaal dieet om 2-3 overtollige kilo’s kwijt te raken of als start voor een langere periode van afvallen. Wanneer je het brooddieet goed volhoudt op de brooddagen en gezond zult eten op de overige dagen zul je, afhankelijk van je gewicht, 0.5 tot 2 kilo per week kunnen verliezen.

Brooddieet ervaringen

Heb jij het brooddieet gevolgd en wil je iets vertellen over je ervaringen met deze manier van afvallen? Laat het dan weten!

13 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *