Brooddieet ervaringen

broodHet brooddieet bestaat als basis voornamelijk, zoals de naam al zegt, uit brood. Door om de dag alleen volkorenbrood met water, koffie of thee te drinken zul je gewicht gaan verliezen. De andere dagen mag er normaal, maar gezond, gegeten worden.

Brooddagen

Door het variëren van brood en normale maaltijden om de dag zul je de alvleesklier trainen. Hierdoor wordt er minder insuline aangemaakt en zal er vet verbrand gaan worden. Het brooddieet bestaat als basis uit volkorenbrood. Er mag dus ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds uitsluitend volkorenbrood zonder beleg gegeten worden. Hierbij mag water, bouillon, thee of koffie gedronken worden. Een zoetje mag wel, maar let erop dat je geen suiker of melk toevoegt aan het drinken. Ranja en fruit worden ook afgeraden. Het gaat erom dat je je lichaam “voor de gek houdt”. Het wordt wel aangeraden om een multivitaminepreparaat te gebruiken op de dagen dat je enkel brood eet. Op zoek naar brooddieet ervaringen? Deze vind je onderaan dit artikel.

Gewone dagen

De andere dagen mag er normaal gegeten worden. Af en toe mag er op de normale dagen ook een tussendoortje genomen worden. Door gezond te eten op de normale dagen zul je nog sneller gewicht verliezen. Het gaat erom dat je gezond eet, je hoeft jezelf niet uit te hongeren. Begin de morgen met fruit en daarna een licht ontbijt. Neem ’s middags een salade en ’s avonds een gezonde maar stevige maaltijd.

Brooddieet schema

Een week waarin het brooddieet gevolgd wordt zou er als volgt uit kunnen zien:

 • Maandag – brooddag
 • Dinsdag – normaal eten
 • Woensdag – brooddag
 • Donderdag – normaal eten
 • Vrijdag – brooddag
 • Zaterdag en zondag – normaal eten

Je kunt zelf een schema opstellen dat aansluit bij jouw weekindeling. De bedoeling van een brooddieet schema is dat je brooddagen afwisselt met gewone dagen. Je eet dus nooit 2 dagen brood achter elkaar.

Resultaten

Het brooddieet is een dieet waarbij er op korte termijn gewicht wordt verloren. Wanneer het dieet op langere termijn gevolgd wordt zal het zijn werking grotendeels verliezen. Het is dus een ideaal dieet om 2-3 overtollige kilo’s kwijt te raken of als start voor een langere periode van afvallen. Wanneer je het brooddieet goed volhoudt op de brooddagen en gezond zult eten op de overige dagen zul je, afhankelijk van je gewicht, 0.5 tot 2 kilo per week kunnen verliezen.

Brooddieet ervaringen

Heb jij het brooddieet gevolgd en wil je iets vertellen over je ervaringen met deze manier van afvallen? Laat het dan weten!

14 gedachten over “Brooddieet ervaringen”

 1. Ik heb begin 2011 het brooddieet gevolgd voor 6 weken, toen kon ik echt geen brood meer zien. Het had bij mij wel resultaat: ik ben in totaal vijf kilo afgevallen en moet zeggen dat ik geen moment last heb gehad van een hongergevoel.

  Wel merkte ik na een week of drie dat ik op de brooddagen heel veel trek kreeg in andere dingen, niet eens per se ongezonde dingen, soms ook gewoon sinaasappelsap of een stukje vlees. Het voelt dan wel fijn om te weten dat je dat de volgende dag weer mag hebben.

  Het voordeel van het brooddieet vind ik dat het simpel is, je hoeft geen moeilijke dingen in huis te halen zoals shakes en je hoeft ook niet volgens een strak schema te eten.

  Beantwoorden
 2. Na het afgelopen halfjaar bezig te zijn geweest met koolhydraat-arm eten waren mijn darmen helemaal de kluts kwijt (obstipatie) en was ik in totaal toch maar 5 kilo kwijt omdat ik het niet vol kon houden, ben ik nu dan begonnen met brood eten. Eigenlijk vooral om mijn darmen weer aan het werk te krijgen, een paar dagen had al veel effect. Ik eet de ene dagvoor ontbijt en lunch brood met mager beleg (appelstroop, 20+ kaas, kipfilet) en fruit en ’s avonds een normale maaltijd (kleine portie) en de andere dag alleen maar droog brood (8 sneetjes over de dag verdeeld) en 2 st fruit. In 1 week nu 2,5 kilo afgevallen en mijn darmen zijn weer top. Helemaal geen hongergevoel, voor mij voelt dit goed dus ik ga er nog een tijdje mee door.

  Beantwoorden
  • Hoe is het brooddieet uiteindelijk nog verlopen? Ben je er veel van afgevallen? En blijven de kilo’s er nadien ook af of kom je onmiddellijk terug bij wanneer je opnieuw ‘normaal’ eet? Alvast bedankt voor je reactie!! Grtjs

   Beantwoorden
 3. Hallo.Ik ben weer met het brooddieet begonnen omdat het zo eenvoudig is en vol te houden, je kunt de dagen ertussen weer gewoon eten en dat helpt om het vol te houden.Ik doe het ma woe vrij en ben nu 15 kilo kwijt. Ik ben 73 en het is op mijn leeftijd moeilijker om af te vallen.Blij mee.

  Beantwoorden
  • Wat knap van U.
   Gefeliciteerd.
   En is het er nu nog af?
   Ben er ook mee begonnen.
   Maar moet er wel bij zeggen dat ik roomboter en jong belegen kaas op doe.
   Ben nu 1 week bezig iedere dag neem ik alleen brood dat ik afwissel met vezelrijke crackers met alleen kaas.
   Voel me toch een stuk fitter de afgelopen week.
   Afvallen zal misschien niet zo snel gaan omdat ik roomboter en kaas gebruik.

   Beantwoorden
 4. Hallo . Ik ben in 5 maanden 15 kilo’s afgevallen, door om de dag het wissel dieet te volgen ,van maat 44 naar maat 38 nog nooit zo gemakkelijk mijn kilo,s kwijt geraakt

  Beantwoorden
 5. Hallo. Ik ben inmiddels 2,5 maand met dit dieet bezig. De eerste 6 weken gingen super goed. 6 kilo afgevallen. Daarna even 2 weken gewoon gegeten en 0,5 kilo terug aangekomen. Vorige week weer begonnen en die halve kilo is er weer af. Nu nog even door zodat die laatste 2 kg. ook verdwijnen.
  Heb je een moeilijke dag dan mag je morgen altijd weer gewoon eten, dat maakt het goed vol te houden.
  Ik doe het nu op ma. woe. en vr. en ik ben wel veel gaan wandelen, dat helpt natuurlijk ook mee.

  Beantwoorden
  • Knap hoor, gefeliciteerd.
   Ben ook net 1 week bezig.
   Maar ik gebruik wel roomboter en jong belegen kaas.
   Ter afwisseling gebruik ik vezelrijke crackers met kaas. Doe wel de 2 de cracker erzo weer op .
   Maar doe het wel elke dag.
   1x pw neem ik een warme maaltijd.
   Na 1 week voel ik mij wel fitter.
   Ben jij nog steeds bezig?
   Om de dag of 2x pw?

   Beantwoorden
 6. Ik ga ook beginnen. Alleen vraag me af, wanneer je stopt met het brood dieet, blijf je daarna stabiel ? Kun je alles eten? Wat is het beste om stabiel te houden?
  Gr.

  Beantwoorden
 7. Dit klinkt inspirerend. Ik was vroeger altijd een spriet, maar overgang en corona hebben het gewicht geen goed gedaan. Ik ben afgelopen zondag begonnen met een brood dag, gisteren normaal gegeten en niet gesnoept, vandaag weer brood, morgen weer normaal. Het is nog heel pril dus. Ik denk wel dat dit goed is vol te houden, omdat het zo simpel is. En ik woon tegenover een warme bakker, het brood is zeer smakelijk daar. Bovendien, als ik het toch wat zwaar heb, weet ik dat morgen weer andere dingen dan brood op het menu staan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie