Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Proteinedieet ervaringen

ProteinedieetHet proteïnedieet is de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat de resultaten die hiermee behaald worden zeer mooi zijn. Bij een proteïnedieet ga je voor een hogere inname van eiwitten en een lagere inname van koolhydraten en vetten. Door deze verhoudingen in je voedingspatroon te veranderen zul je merken dat je gewicht zult gaan verliezen. Op zoek naar proteinedieet ervaringen? Deze vind je onderaan dit artikel.

Eiwit

Eiwit is een voedingsstof die onze spieren helpt met groeien en energie levert aan het lichaam. Door een hoge inname van eiwitten en proteïne zullen de spieren groeien en sterk blijven. Wanneer de spieren groter zijn zullen zij meer energie gebruiken. Hierdoor zal je lichaam, doordat je minder koolhydraten en vetten binnenkrijgt, overgaan tot het verbranden van overtollig vet. Hierdoor zal gewichtsverlies binnen de kortste keren optreden. Dit is waar het proteïnedieet om draait.

Weg met dat hongergevoel

Eiwitten en proteïne nemen daarnaast ook het hongerige gevoel weg. Hierdoor zul je minder snel een tussendoortje nemen, dus zal je minder calorieën binnenkrijgen. Minder calorieën betekent dat het lichaam eerder overgaat op het verbanden van overtollig vet, dus zal dit meer gewichtsverlies tot gevolg hebben. Het proteïnedieet is hierom een goed dieet voor eenieder die graag wil afvallen.

Maaltijdvervangers

Voor het proteïnedieet zijn ook speciale producten op de markt die een hele maaltijd kunnen vervangen. Door het eten van deze maaltijden zul je, tegenover normale maaltijden, meer eiwitten en proteïne binnenkrijgen. Daarnaast bevatten deze vervangmaaltijden aanzienlijk minder koolhydraten, welke eigenlijk gewoon suikers zijn, en vetten. Hierdoor passen zijn perfect in het proteïnedieet.

Eiwitrijke voedingsmiddelen

Eiwitten en proteïne zitten vooral in vlees, vis, zuivel en eieren. Door dagelijks mager vlees en magere vis binnen te krijgen zul je voldoende voedsel voor een maaltijd hebben en krijg je ook genoeg eiwitten en proteïne binnen. Het is ook verstanding om regelmatig een beker magere melk of magere yoghurt te nemen. Niet alleen haalt dit het hongergevoel weg, het bevat ook meer eiwitten. Tijdens het ontbijt, de lunch of het avondeten is een gebakken of gekookt ei een zeer geschikte toevoeging tijdens het proteïnedieet.

Gewichtsverlies

Het proteïnedieet kan aanzienlijk gewichtsverlies tot gevolg hebben. Je zult merken dat dit proces na twee dagen al begint, wanneer je lichaam gewend is aan de verhoogde inname van eiwitten en proteïne en verlaagde inname van koolhydraten en vetten. Wanneer je spiermassa groter wordt zal er meer overtollig vet verbrand worden om genoeg energie aan deze spieren te kunnen leveren.

Nadelen van het proteinedieet

Omdat je je eetgewoonten drastissch verandert met dit dieet kan het zijn dat je in het begin last hebt van een aantal bijwerkingen zoals:

  • hoofdpijn – duurt meestal hooguit drie dagen
  • lage bloeddruk – op te lossen door dagelijks 3-4 gram zout te nuttigen
  • slechte adem – dit komt door het afvalproces, er komen ketonen vrij
  • verstopping – meer water en vezels (groenten) eten

Deze nadelen komen vaak voornamelijk aan het begin voor en verdwijnen vaak gedurende de loop van het dieet.

Proteinedieet ervaringen

Heb jij het proteinedieet gevolgd en wil je je ervaringen met ons delen? Laat het ons dan hieronder weten of het proteinedieet voor jou gewerkt heeft.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *