Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Ervaringen met het wasbord dieet

sixpackHet wasbord dieet is bedacht door David Zinczenko, hoofdredacteur van Men’s Health. Het doel van het wasbord dieet is om binnen zes weken een strakke buik te krijgen. De naam wasbord dieet zegt eigenlijk al waardoor je deze strakke buik zult gaan behalen, namelijk door het treinen van de buikspieren. Door het trainen van deze spieren ontstaat er een wasbord, wat ook wel een sixpack genoemd wordt. Door de goede combinatie van voeding en trainen zal het einddoel behaald worden. ben je op zoek naar wasbord dieet ervaringen? Deze vind je onderaan de pagina.

Een strakke buik?

Een strakke buik krijgen lijkt veel moeite, vooral wanneer je nogal wat vet op je buik hebt. Echter is het wasborddieet er op gericht het vet op voornamelijk de buik weg te trainen. Bij het wasborddieet moeten daarom ook regelmatig buikspieroefeningen gedaan worden. Daarnaast moeten er veel eiwitten ingenomen worden met de voeding.

Shakes

Bij het wasborddieet bestaat de dagelijkse voeding uit twee shakes, een gezond ontbijt, een eiwitrijke lunch en een gezonde avondmaaltijd. De twee shakes die dagelijks gedronken moeten worden zijn er in verschillende soorten welke powershakes genoemd worden. Deze powershakes bestaan uit zuivel, fruit, eiwitpoeder en eventuele nog een smaakversterker. Voor zuivel wordt melk of yoghurt gebruikt in de shakes. Als fruit worden blauwe bessen, bananen of aardbeien gebruikt. Eiwitpoeder is simpelweg poeder dat gebruikt wordt om eiwitten binnen te krijgen en is bij de speciaalzaken (voornamelijk biologische winkels) verkrijgbaar in een grote ton. Deze ton zit gevuld met het poeder. Het poeder is verkrijgbaar in verschillende smaken, namelijk aardbei, banaan, chocolade of vanille. De smaakversterker kan eventueel toegevoegd worden. Wanneer er een shake met banaan gemaakt wordt kan er biologische pindakaas toegevoegd worden. Deze pindakaas bevat geen toegevoegde suiker, waardoor deze gezonder is dan de bekende varianten. Deze ingrediënten worden allen in een blender gestopt, waarna er nog vier tot zes ijsblokjes toegevoegd moeten worden om de shake koud te laten worden. Wanneer je het maakt kun je twee shakes per keer maken. Je drinkt elke dag één shake bij het ontbijt en één shake een uur voor het slapengaan.

Voeding

Naast een shake voor het ontbijt is muesli aan te raden voor het ontbijt. Eet deze muesli met magere yoghurt of magere melk. Daarnaast kun je nog een kop koffie of groene thee toevoegen. Gebruik echter geen suiker, omdat dit ongezond is. De lunch van het wasborddieet bestaat uit twee volkoren boterhammen met een omelet van vier eieren. Bij drie van deze eieren wordt alleen het eiwit gebruikt, waardoor je dus maar één dooier hebt in het omelet. Voeg eventueel nog een in schijfjes gesneden tomaat toe bij de lunch. Voor de avondmaaltijd kun je volkoren pasta met mager gehakt en tomatensaus eten. Ook kipfilet met zilvervliesrijst en roerbakgroenten is een goede maaltijd voor het wasborddieet. Daarnaast kun je nog meer recepten opzoeken. Zorg wel dat je varkensvlees absoluut vermijdt. Daarnaast moet normale pasta altijd vervangen worden door de volkoren variant.

Krachttraining

buikspieroefeningenNaar de eiwitrijke voeding moet er ook getraind worden bij het wasborddieet. Het wasborddieet draait voornamelijk om krachttraining. Met behulp van halters of gewichten kun je de spieren trainen. Vooral de buikspieren staan centraal bij deze trainingen. De buikspieren worden dan ook driemaal per week getraind. De volgende oefeningen dienen driemaal per week gedaan te worden: De klassieke crunch, knieheffen met gebogen knieën, schuine buikspieren heffen, de brug, rug extensions, hurken, opdrukken, arm buigen, arm drukken, staand roeien, arm strekken, been strekken, arm buigen en been buigen. Ondanks dat de training om de buikspieren draai worden, zoals je kunt zien, ook de andere spieren getraind. En dit is het geheim van het wasborddieet. Juist door deze gehele work-out in combinatie met de eiwitrijke voeding zullen de spieren flink in omvang toenemen. En dat is juist waar je voor wilt gaan. Naarmate de spieren groter worden zullen zij namelijk meer energie gaan verbruiken. Zo zul je dus meer vet verbranden gedurende de dag. Door de totale work-out driemaal per week te doen zul je in de loop der weken je spiermassa zien groeien. Juist door het snelle resultaat is het wasborddieet zeer populair.

Sporten

Naast de krachttraining moet er ook bewogen worden tijdens het wasborddieet. Door hard te lopen of te fietsen worden niet alleen de beenspieren getraind, maar wordt er ook meer vet verbrand. Door veel hard te lopen of te fietsen zal ook de conditie verbeterd worden. Zo zul je in de langzaamaan langere tijden en afstanden vol kunnen houden. Het voordeel hiervan is dat je, naarmate je een betere conditie opbouwt, dus ook meer gaat afvallen. Het is aan te raden twee- tot driemaal per week een hardloop- of fietstocht van één uur te doen. Vooral bij het hardlopen wordt in het eerste half uur de energie van het verteerde voedsel verbruikt. Na dit half uur worden de vetreserves gebruikt om energie te leveren.

Voor mannen en vrouwen

Doordat het wasborddieet een grote spiermassa tot gevolg heeft is het populair bij mannen. Vooral mannen hebben namelijk een gespierd lichaam. Daarnaast vinden vrouwen gespierde mannen ook erg mooi, waardoor het in trek is om een gespierde man te zijn. Ondanks dat het vooral in trek is bij mannen is het ook een erg geschikt dieet voor vrouwen. Door het vele trainen ontstaat er namelijk binnen enkele weken een strakke buik, wat bij de vrouwen goed staat.

Snel resultaat

Het wasborddieet laat snel, vaak al binnen zes weken, grote resultaten zien. Door het combineren van gezonde en eiwitrijke voeding, beweging en krachttraining is het één van de meest succesvolle diëten die er zijn. Juist doordat dit dieet zo gemakkelijk vol te houden is wordt het hoog aangeschreven door veel deskundigen. Ook zijn de kosten van het dieet, in tegenstelling tot andere diëten, veel lager, omdat er niet veel speciale producten voor aangeschaft hoeven te worden.

Wasbord dieet ervaringen

Heb jij het wasbord dieet gevolgd? Laat dan hieronder weten welke resultaten je geboekt hebt!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *