Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Ziekenhuisdieet ervaringen

ziekebhuisdieetHet ziekenhuisdieet heeft veel gewichtsverlies in korte tijd tot gevolg. Wanneer je het dieet goed volgt zul je binnen korte tijd veel af kunnen vallen. De naam ziekenhuisdieet is omdat dit dieet voor patiënten die gewicht moeten verliezen in aanloop naar een operatie aangeraden wordt door doktoren. Het dieet bestaat uit weinig calorieën, waardoor er veel vetreserves gebruikt worden om de nodige energie te kunnen verbranden.

Ben je op zoek naar ziekenhuisdieet ervaringen? Deze vind je onderaan dit artikel!

Samenstelling

Het ziekenhuisdieet is, doordat er weinig calorieën ingenomen worden, een ongezond dieet wanneer je het langer vol zal houden dan een paar weken. Door de beperkte inname van voeding kan het nare gevolgen hebben. Het ziekenhuisdieet bestaat uit drie verschillende maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat uit een stuk fruit, een kop koffie of thee (zonder suiker en melk) en één beschuit of boterham. Als fruit zijn de sappige fruitsoorten aan te raden. Bananen passen bijvoorbeeld niet in het ziekenhuisdieet. De middagmaaltijd bestaat uit een gekookt of gebakken ei, een stuk sappig fruit, twee boterhammen of beschuiten en twee bekers yoghurt. Wanneer je het ei bakt kun je beter weinig boter gebruiken, omdat dit vet is. Voor de avondmaaltijd neem je twee gekookte of gebakken eieren, twee boterhammen of beschuiten, een beker yoghurt en een salade van een half krop sla, een ui en een tomaat.

Drinken

Als dranken kun je mineraalwater of gewoon water nemen. Daarnaast zijn koffie en thee ook zeer goede alternatieven. Alleen pure koffie, dus koffie zonder melkpoeder, is geschikt voor het ziekenhuisdieet. Door regelmatig een andere theesoort te proberen zul je deze niet zat worden. Het toevoegen van één of twee zoetjes bij warme dranken is uiteraard geen probleem. Echter bevatten deze aspartaam. Een hoge inname van deze zoetstof zal een hongergevoel geven.

Hoe lang volgen?

Zoals al eerder aangegeven kun het ziekenhuis het beste niet te lang volgen. Een periode van 5 tot 10 dagen is prima te doen. Daarna kun je beter overstappen op een dieet dat rekening houdt met de behoeftes van je eigen lichaam.

Ziekenhuisdieet ervaringen

Heb jij het ziekenhuisdieet gevolgd en wil je je ervaringen met ons delen? Laat het hieronder weten!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *