Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Je buikje wegwerken met buikspieroefeningen

Heb je last van hangend vet rondom je heupen of heb je een buikje? Vet verbranden door je buikspieren te trainen is lastig en een kwestie van een lange adem. Maar met buikspieroefeningen kan je wél al snel je buikspieren sterker maken zodat je buik strakker wordt en dus minder opvalt.

Buikvet weg krijgen
Er zijn nogal veel mensen die maar wat graag hun buikvet weg willen krijgen om af te zijn van een buikje. Je kunt je buikspieren trainen om weer een mooie, strakke buik te krijgen. Werk ook toe naar een platte buik en steel straks in de zomer op het strand de show! Met de volgende oefeningen zie je al snel resultaat en is je buikje verleden tijd. Maar alleen deze oefeningen zijn niet voldoende.

Verlaag je gehele vetpercentage
Van het lichaamsvet is buikvet het meest hardnekkigste. Om te weten wat jouw vetpercentage is moet je dit meten. Dat kan bijvoorbeeld via een speciale meter die het vet oppakt. Voor zichtbare buikspieren hebben mannen een vetpercentage van onder de tien procent nodig. Bij vrouwen mag dit omstreeks de twintig procent zijn. Eet je teveel of te voedingsrijk? Dan is het belangrijk om eerst aan je voeding te werken. Want het lichaam slaat overtollige energie op als vet en met name op je heupen en op je buik. Eet meer eiwitten, gezonde vetten en vermijd te koolhydraatrijk voedsel. Voordat we je enkele goede buikspieroefeningen geven willen we je eerst nog wat meer vertellen over het verbranden van buikvet.

Alleen buikspieroefeningen doen om buikvet te verbranden helpt niet
Er denken nog steeds veel mensen dat het doen van buikspieroefeningen helpt om het buikvet te verbranden, dus een buikje weg te werken. Dat is echt een fabel. Bij het doen van buikspiertrainingen wordt energie verbruikt. Dat klopt. De spieren zetten vetten om in brandstof… Maar in het geval van je buikspieren trainen wordt niet alleen het buikvet verbrandt! Het lichaam haalt de energie grotendeels uit de rest van het lichaam en maar een klein gedeelte uit het buikvet. Je moet dus eerst het vet op andere plaatsen op het lichaam verliezen voordat je buikvet afneemt. Het doen van buikspieroefeningen helpt wel om de spieren op en rondom je buik sterker te maken. Daardoor lijkt het alsof je buikje strakker wordt.

Traditionele buikspieroefening voor platte buik
Ga op je rug liggen met de knieën gebogen. Je handen houd je achter de nek (niet achter het hoofd!). Houd je ellebogen open en probeer je buik goed aan te spannen. Buig vervolgens je borst omhoog richting de knieën. Herhaal deze beweging 10 tot 12 keer. Rust daarna even een minuut uit en doe nogmaals 2 sets van ieder 10 tot 12 bewegingen.

Onderste buikspier trainen
Het trainen van de onderste buikspier doe je als volgt: Ga weer op je rug liggen met de handen onder je billen. Je voeten beweeg je nu richting het plafond. Strek je benen helemaal uit zodat je billen los komen van de vloer. Beweeg je benen vervolgens weer rustig en gelijkmatig naar de grond. Dit is een zware oefening. Herhaal hem daarom in het begin 6 – 8 keer. Doe eerst 1 set. Probeer het aantal sets voorzichtig uit te bouwen naar 3 sets.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *