Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Platte buik

dikke buikVooral vrouwen hebben altijd wel een kleine ronding bij hun buik. Maar wanneer je echt een dikke buik hebt en buikvet kwijt wilt raken kijk dan eerst even naar de oorzaken van een te dikke buik. Zodra je weet wat bij jou de oorzaak is kun je ook precies bepalen wat je moet doen om een platte buik te krijgen:

1) Aanwezigheid van lucht. Dit kan in de maag zijn, door bijvoorbeeld het inslikken van lucht tijdens het eten, het kauwen van kauwgom of het nuttigen van koolzuurhoudende frisdrank. Ook kan het om lucht in de darmen gaan door slechte vertering van voedsel.

2) Te veel buikvet. Dit komt door het nuttigen van veel koolhydraat- en vetrijkvoedsel in combinatie met weinig beweging.

3) Weinig buikspieren. Hierdoor is je buik zacht en vormloos, het ziet er niet stevig uit.

Het plan van aanpak is duidelijk: wil je een platte buik, dan moet je de hoeveelheid lucht in je maag en darmen zoveel mogelijk proberen te beperken, vet verbranden en aan je buikspieren werken. Wanneer je je dikke buik op deze drie punten aanpakt zul je je buik snel platter zien worden en je buikvet als sneeuw voor de zon zien verdwijnen.

Een plattere buik door minder lucht

Neem de tijd om te eten. Wanneer je snel eet slik je meer lucht in bij je eten. Bovendien neem je minder de tijd om van je eten te genieten, waardoor je later trek kunt krijgen omdat je nog weinig van eten genoten hebt. Rustig van je eten genieten heeft dus een dubbel effect: het zorgt er niet alleen voor dat je eenĀ  plattere buik hebt vanwege ingeslikte lucht, maar zorgt er tevens voor dat je naderhand minder trek zult hebben in tussendoortjes.

Ken je lichaam. Sommige mensen krijgen gasvorming door het eten van groenten als bloemkool of bruine bonen. Ook van knoflook kunnen sommige mensen erg winderig worden. Verder kunnen kunstmatige zoetstoffen als sorbitol en xylitol een laxerend effect hebben en ook voor winderigheid zorgen.

Wanneer je last blijft houden van veel lucht in je buik dan kan een probiotica-kuur ook helpen. Probiotica zijn voedingsmiddelen met levende micro-organismen die een goede invloed op onze darmflora hebben. Denk hierbij aan producten als Yakult of Optimel.

Eet voldoende vezels: vezels houden je darmen schoon en hebben een goed effect op de stoelgang. Het is wel belangrijk dat je hierbij ook voldoende drinkt.

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *