Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Vet van je heupen kwijtraken

Is het mogelijk om verlost te worden van vet op je heupen? Plaatselijk vet verbranden is erg lastig, zo niet onmogelijk. Toch zijn er manieren om het vet kwijt te raken dat op je heupen zit.

In dit artikel gaan we het niet alleen hebben over de heupen als plek waar zich vet ophoopt. Ook andere probleemzones zoals de billen, dijen en buik komen aan de orde.

Op deze plekken bevind zich een hogere concentratie Alfa-2 adrenoceptoren. Deze bevinden zich in je vetcellen en voorkomen de vetafbraak. Het verschilt per mens hoeveel van deze adrenoceptoren zich bij de probleemzones bevinden.

Dat verklaart direct waarom de ene persoon wél last heeft van vetopslag (bijvoorbeeld bij de heupen of dijen) en de ander niet.

Vet verbranden op de heupen

Het plaatselijk verbranden van vet door middel van oefeningen en trainingen is vrijwel onmogelijk. Dit is te wijten aan, zoals we hiervoor al schreven, de z.g. Alfra-2 adrenoceptoren die op bepaalde zones van het lichaam extra aanwezig zijn.

Maar het is wel mogelijk om met speciale oefeningen je benen, dijen en buik strakker te maken. Je zult hiermee echter geen onderhuidse vetten verbranden.

Wat wel mogelijk is dat je vet op je probleemzones laat verwijderen d.m.v. een lip-dissolve spuit. Daarover onderaan het artikel wat meer informatie.

Vetverlies gaat langzaam

Train je een spier, dan geeft deze spier een seintje naar de hersenen. Deze maakt vervolgens hormonen aan die vet in het lichaam afbreken. Dit vet wordt gebruikt als energiebron.

Het lichaam zit ongelooflijk bijzonder in elkaar. Want al binnen enkele seconden komen de hormonen al vrij door het hele lichaam! Overal breken ze vetcellen af. Dit vet belandt in je bloedbaan en wordt naar de spieren vervoerd die de energie het meest nodig hebben.

Train je één specifieke spier, bijvoorbeeld je bilspieren of bovenbeenspieren, dan wordt het vet rondom die probleemzones niet specifiek afgebroken. Het lichaam gebruikt daar namelijk alle vetreserves verspreid door het lichaam voor.

Dat verklaart waarom trainingen en oefeningen nooit direct resulteert in vetverlies van probleemzones zoals de heupen, billen, dijen en benen.

Vet verwijderen d.m.v. lipo-dissolve spuit

Ben je het buikje ook al zo zat? Of train jij je suf, houd jij je aan een streng dieet en val je af maar blijft er veel vet op en rondom je heupen zitten?

Het verliezen van vet op probleemzones is moeilijk. De een maakt namelijk sneller en meer vet aan op bepaalde plekken dan de ander. Je kunt dit vet laten verwijderen met injecties.

Hoe dat gaat? Een arts injecteert met een lipo-dissolve spuit een hormoon in op de te behandelen plaats. Een deel van het lichaamsvet wordt vervolgens afgebroken.

Deze methode past men toe bij mensen die last hebben van vetophopingen op de heupen. Maar ook bij mensen met een onderkin of zogenoemde ‘hamsterwangen’ kan een lip-dissolve spuit soelaas bieden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *