Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

5 misverstanden over afvallen

weegschaalEr zijn ontzettend veel manieren te vinden om gewicht te verliezen. Vrijwel elk dieet beweert het geheim te hebben voor een prachtig lichaam in korte tijd. Veel jonge mensen geloven in fabeltjes die ervoor zouden moeten zorgen dat je in korte tijd op je droomgewicht komt. Helaas zijn er ook veel volwassenen die in deze misverstanden over afvallen geloven. Het probleem van deze diëten is niet alleen dat ze niet effectief zijn, ze kunnen zelfs schadelijk zijn.

Hier vind je 5 bekende misverstanden waarvan veel mensen denken dat ze je helpen bij het bereiken van je ideale gewicht.

Helemaal geen vet meer eten

Men heeft altijd al gedacht dat vet eten zorgt voor vet in het lichaam. Dit is een van de meest aannemelijk klinkende misverstanden. Maar het elimineren van vet uit je dieet doet meer schade dan goeds voor je lichaam. Het lichaam is afhankelijk van vet voor energie, het herstellen van het lichaam en het opnemen van vitaminen. Zonder vet kan je lichaam niet functioneren. Probeer in plaats daarvan de inname van verzadigde vetten te beperken en vooral onverzadigde vetten binnen te krijgen.

Weinig tot niet eten

Heel veel mensen denken dat vasten de manier is voor een succesvol dieet, dit is niet waar. Als je niet eet dan zal je waarschijnlijk op korte termijn resultaten zien, op de lange termijn zal het alleen maar tegen je werken. Wanneer je niet eet vetraag je namelijk je stofwisseling en dat kan ook leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s.

Eten met een laag vetgehalte

Het kan heel moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen feiten en fabels. Je hoort veel dat eten met een laag vetgehalte afvallen gemakkelijker maakt. Dit is niet waar omdat een laag vetgehalte niet betekent dat er weinig calorieën inzitten. Die aanname zorgt ervoor dat mensen ontzettend veel eten met een laag vetgehalte gaan eten en toch aankomen.

Koolhydraten zijn de boosdoener

Na vetten worden koolhydraten als eerste vijand gezien. Heel veel mensen zweren bij het eten van zo min mogelijk koolhydraten om af te vallen. Dit is vergelijkbaar met het misverstand dat geen vet meer eten de beste manier is om af te vallen. Je lichaam heeft koolhydraten nodig om energie te produceren. Zonder koolhydraten is je lichaam afhankelijk van proteinen en dat kan je nieren beschadigen. Alle simpele dieettips gaan uit van een gebalanceerd dieet.

Alle cholesterol is slecht

Niet alle cholesterol is slecht, dit is een van de meest hardnekkige misverstanden. LDL-cholesterol is de slechte cholesterol die de aderen blokkeert en kan zorgen voor hartziektes. HDL-cholesterol produceert cellen en zorgtvoor belangrijke hormonen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *