Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Afvallen in een week

appelDe droom van iedereen, zoveel mogelijk afvallen in een week. Wat veel mensen niet weten,  is dat  dit gevaarlijk kan zijn. Omdat u zoveel mogelijk wilt afvallen, kan het zijn dat u denkt dat het noodzakelijk is om zo min mogelijk calorieën binnen te krijgen. Heel belangrijk om te weten is dat je maximaal 500 calorieën minder binnen mag krijgen op een dag dan de normale hoeveelheid. Dit ligt bij vrouwen op de 2000 en bij mannen op 2500 per dag.

Snel afvallen

Het belangrijkste om snel af te vallen, is om veel te bewegen, gezond te eten, en pas op uw koolhydraten! Als u te weinig calorieën binnenkrijgt zal uw lichaam zal op een zo genoemde “overlevingsstand” gezet worden. Als u meer dan 500 calorieën onder de normale norm zit, wat bij de vrouw rond de 2000 ligt en bij de man 2500, heeft u kans dat het uw stofwisseling zal gaan aantasten. Doordat uw stofwisseling langzamer gaat werken, zult u ook langzamer vet verbranden, en dus zult u langzamer afvallen. Ook zal uw concentratie afnemen en uw energiepeil zal niet meer zijn wat het geweest is.

Koolhydraatarm dieet

Het beste wat u kunt doen is een koolhydraatarm dieet volgen, wat niet betekent dat u geen koolhydraten meer moet nemen. Ze zijn immers de belangrijkste energiebron voor je lichaam. Bij een tekort of gebrek breekt je lichaam vet af om je spieren en organen de nodige energie te geven. Wie geen koolhydraten binnenkrijgt of er een groot tekort aan heeft, heeft kans op een teveel aantal ketonen(schadelijke wellicht giftige stoffen die je lichaam aantasten) in het bloed en krijgt last van een tragere stofwisseling, stinkende adem, vermoeidheid, misselijkheid, uidroging, te lage bloeddruk, krimpen van de organen, infecties en uiteindelijk kan het tot het verlies van het bewustzijn lijden.

Ongezond

Er zitten heel veel gevaren aan het zo snel mogelijk afvallen. Één daarvan is het stoppen met eten. Een streng dieet kan gevaarlijk zijn. Te weinig tot geen voedsel gedurende lange tijd levert schade aan de spijsvertering op, zoals ontstekingen en zweren in de maag en darmen. Door een zwaar dieet, leert je lichaam dat de voeding schaars is en schakelt over op de slaapstand. Mogelijke gevolgen: Oververmoeidheid, slap gevoel en zelfs flauwvallen.

Jojo-effect

Ook het jojo-effect kan zich voordoen bij het zo snel mogelijk afvallen van de overtollige kilootjes. Wanneer u uw streefgewicht bereikt hebt zult u zeer waarschijnlijk weer overstappen op uw oude eetgewoonten (meestal te veel en te vet). Daardoor zult u in een korte periode weer snel aankomen, en zelfs na een wat langere periode meer wegen dan dat u woog voordat u met het dieet begon. Na een tijdje voelt u zich waarschijnlijk weer geroepen om hetzelfde dieet of een ander dieet op te pakken. Als blijkt dat dit weer niet tot het gewenste resultaat leidt, zult u uit onvrede weer volop gaan eten, u zult in dat geval een grote kans lopen dat u dan serieus veel te zwaar wordt. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat het jojo-effect ongezonder is dan overgewicht zelf. Pas dus op voordat u aan een dieet begint, val nooit terug op uw oude eetgewoonte, en blijf gezond eten en sport genoeg!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *