Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Op gewicht blijven? Zo doe je dat!

Nooit meer aankomen in gewicht na het afvallen, het kan echt! De enige vereiste is dat je ook écht van harte wilt afvallen en dus beschikt over een ijzersterke wil en doorzettingsvermogen.

Heb je dat niet? Begin er dan ook niet aan en wacht totdat je wel zover bent.

Wat is overgewicht?

Wanneer ben je te zwaar? Je krijgt overgewicht als je meer energie binnenkrijgt dan dat je op een dag verbruikt. Het teveel aan energie wordt door het lichaam als vet opgeslagen.

De één is iets steviger gebouwd dan de ander. Sommige mensen zijn van zichzelf erg dun terwijl de ander weer wat molliger is.

Heb jij overgewicht? Laat dan een BMI-test doen. Dat kan bij elke willekeurige sportschool (vaak gratis!).

We spreken van een ongezond overgewicht bij een BMI vanaf 25 of hoger. Nooit meer aankomen na het afvallen? Lees dan snel verder!

Leer van onze voorouders

Eigenlijk is niet meer aankomen na het afvallen best gemakkelijk; stop gewoon met het eten van ongezonde voeding, laat bewerkte voedingsproducten staan en eet zo puur mogelijk.

Onze voorouders hadden geen last van overgewicht (oké, op een paar uitzonderingen na). Daarnaast kwamen diabetes en hart- en vaatziekten veel minder vaak voor.

Zij leefden uitsluitend van producten die de natuur te bieden had. Voeding dat bestond uit gezonde vetten, ‘langzame koolhydraten’ en veel eiwitten. Zij aten veel groenten, vlees en vis, zaden, noten, granen, fruit en bessen. Onze voorouders hadden nauwelijks last van overgewicht.

Tegenwoordig eten wij veel bewerkt voedsel en voeding waarin veel te weinig goede vetten, eiwitten, mineralen en vitaminen zitten. Verander dus je voedingspatroon als je wilt afvallen en daarna nooit meer wilt aankomen!

Nooit meer aankomen? Verander je voedingspatroon drastisch!

Natuurlijk is het veel gemakkelijker om op een gezond gewicht te blijven wanneer je gezond bent. Je hebt dan de mogelijkheid om veel te bewegen. Ook al verander jij je voedingspatroon drastisch en eet je alleen nog maar gezonde producten die de natuur te bieden heeft, het zal lastig zijn om op gewicht te blijven wanneer je te weinig beweegt.

Maak dagelijks een stevige wandeling, neem de trap in plaats van de lift en stap wat vaker op de fiets en laat de auto staan.

Een gezond voedingspatroon bestaat uit zo min mogelijk bewerkte, kant-en-klare producten. Neem geen magnetronmaaltijden meer, laat die ene pizza staan en zet je frituurpan uit huis.

Je koelkast vul je tot de nok met groenten, fruit, kruiden, eieren en je proviandkast puilt uit van de noten, zaden, peulvruchten, specerijen, goede oliën (zoals olijfolie) en andere producten die je zo uit de natuur haalt.

Nooit meer aankomen na het afvallen wordt stukken gemakkelijker wanneer je alle bewerkte, kant-en-klare producten laat staan en overstapt op alleen natuurlijke voedingsproducten.

Conclusie

Met een gezond lichaam is het veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Snelle koolhydraten en andere suikers in bewerkt voedsel maakt dik en is slecht voor je hart- en bloedvaten. Beweeg veel en eet alleen pure, gezonde voedingsproducten!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *