Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Gastric bypass ervaringen

gastric bypass ervaringenWanneer je aan overgewicht lijdt kun je overwegen een Gastric Bypass te nemen. Door middel van een medische ingreep wordt de maag verkleind. Daarbij wordt het spijsverteringskanaal ook omgelegd, waardoor deze om de maag heen geleid wordt. Door deze ingreep kun je, zelfs wanneer je aan hevig overgewicht lijdt, toch een gezond en fit lichaam krijgen. In dit artikel vind je informatie over de ingreep, de nadelen en gastric bypass ervaringen.

Nadelen

Een Gastric Bypass-operatie is een risicovolle operatie. Gemiddeld zal het voor 1 op de 400 fataal zijn. Dit gebeurt meestal tijdens of na de operatie. Door het grote risico wordt de operatie slechts bij personen waarbij het risico vooraf niet vergroot is gedaan. Om in aanmerking te komen voor deze operatie moet je aan een aantal criteria voldoen. Deze criteria zijn opgesteld door doktoren en opgesteld om het aantal doden ten gevolge van deze operatie te verkleinen. Allereerst moet je, samen met een arts, al langer dan een half jaar bezig zijn om je lichaamsgewicht terug te dringen. Daarnaast komen alleen volwassenen in aanmerking voor een Gastric Bypass-operatie, en worden deze alleen behandeld wanneer er zeer ernstige obesitas is. Een BMI van minimaal 40 is hierbij de maat. Ook moet je zelf toestemming geven om deze operatie te ondergaan en zelf in staat zijn om beslissingen te nemen qua eetpatroon en beweging. Hierbij helpt het ook om steun van je sociale omgeving te krijgen. Je volledig houden aan de voedingsmiddelenrichtlijnen is ook een belangrijk criteria.

Voeding en afvallen

De voedingsrichtlijnen na een Gastric Bypass-operatie zijn er puur op gericht om de maag te laten wennen aan de kleine hoeveelheden voeding. Daarnaast helpt het om het lichaam te laten wennen aan het verbranden van vet in plaats van voeding, waardoor je af zult vallen. Deze richtlijnen zijn daarnaast er op gericht om het verlies van lichaamsgewicht van start te laten gaan wanneer de operatie net voorbij is. Zo zullen er goede resultaten behaald worden bij mensen die net een Gastric Bypass-operatie gehad hebben.

Gastric bypass ervaringen

Heb jij een gastric bypass ondergaan? Wij zijn benieuwd naar gastric bypass ervaringen. Hieronder kun je een reactie achterlaten.

46 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *