Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Maagballon ervaringen

maagballonEen maagballon is een kleine ingreep waarbij er een ballon in de maag geplaatst wordt, zodat deze een kleinere inhoud heeft. Hierdoor zul je sneller vol raken en minder gaan eten. Het gevolg hiervan is dat je uiteindelijk zult gaan afvallen. Daarnaast zal het eten ook sneller de maag weer verlaten, waardoor er minder vet en suiker opgenomen wordt uit de voeding. Er zullen dus geen vetreserves meer ontstaan.

Op zoek naar maagballon ervaringen? Deze vind je onderaan dit artikel.

Gesprek met een arts

Wanneer je al jarenlang met allerlei diëten probeert tientallen kilo’s kwijt te raken en het wil maar niet lukken, dan zou de maagballon een oplossing voor je kunnen zijn. Een maagballon is een kleine ingreep, maar zal alleen maar gedaan worden wanneer het diëten niet geholpen heeft.  Wanneer je kiest voor een ballon zul je eerst op gesprek moeten gaan bij een arts. Deze kan de situatie goed voor je inschatten en aangeven of het verstandig is om een maagballon te nemen. Wanneer je groen licht hebt voor de ballon kun je een plaatsing inplannen. Voor en na de operatie zul je onder toezicht staan bij de arts, met een minimale tijdsduur van zes maanden na de operatie. Daarnaast zul je ook een diëtiste toegewezen krijgen, welke je helpt met de voeding en het in de gaten houden van de ballon.

Bij veel overgewicht

Deze ingreep is niet geschikt voor iedereen. Alleen wanneer je tientallen kilo’s kwijt wilt raken is dit een optie om te overwegen. Daarnaast moet je ook al jaren aan het proberen zijn om via allerlei diëten het gewicht te verliezen, waarbij je geen succes behaald hebt. Een maagband is veilig en kan op elk moment weer verwijderd worden. Echter betekent dit niet dat er zomaar voor gekozen moet worden. Wel kan dit zeer motiverend zijn wanneer je al tijden kampt met niet kunnen afvallen.

Kosten en vergoeding van een maagballon

De prijs van een maagballon varieert tussen de € 900,- en € 3400,-. Je kunt alleen een maagballon laten plaatsen na verwijzing door een specialist. De kosten worden soms gedeeltelijk vergoed. Informeer van tevoren bij je zorgverzekeraar of je ook in aanmerking komt voor een vergoeding en of daar eventuele voorwaarden aan kleven.

Maagballon ervaringen

Heb je ervaringen met het afvallen door middel van een maagballon? Laat het hieronder weten!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *