Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Maak je lichaam klaar voor de zomer

Ben jij al ‘zomerklaar’? Het is bijna voorjaar en dus het ideale moment om je lichaam weer in shape te krijgen. Dan pas je straks op het strand die zwembroek of bikini, waar je uitgegroeid bent, weer aan! In dit artikel besteden we aandacht aan allerlei manieren om je lichaam weer klaar te maken voor de lente en zomer.

Eet pure voeding maar ook niet teveel!

Een gezond lichaam is beter in staat om voeding om te zetten in energie. Belast je lichaam niet met smerige aanmaakpakjes, zakjes en kant-en-klare voeding. Niet alle E-nummers zijn schadelijk maar van de meeste is niet eens bekend wat ze in ons lichaam doen. Om nog maar niet te spreken over het zout en suiker die fabrikanten eraan toevoegen. Eet pure voeding zoals de natuur ze biedt. Maar ook al zijn pure, natuurlijke voedingsproducten gezond… Waak ervoor dat je hier teveel van eet. Want ook dan vliegen de kilo’s eraan. Eet van calorierijke voeding dus niet teveel. Noten en zaden zijn zeer gezond maar ook calorierijk. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld bananen, avocado’s en eieren. Het is echt niet de bedoeling dat het tellen van calorieën een obsessie wordt. Maar let er wel een beetje op… Alleen dan kan je afvallen en je lichaam weer klaarmaken voor de zomer!

Sneller afvallen met de volgende producten

Van bepaalde producten is bekend dat ze jou helpen sneller af te vallen. Peper bijvoorbeeld. Maar ook citroen en kaneel. Van citroenen is bekend dat ze een z.g. ‘alkaliserend’ effect hebben. Je valt daardoor sneller af. Ook heeft citroen een detoxerend effect. Wij raden je aan om sowieso je dag te beginnen met een glas lauw water. Je zou hier wat citroen aan kunnen toevoegen. Pers een citroen en voeg het vocht toe aan het water. Van kaneel is al heel lang bekend dat het gunstig is voor je bloedsuikerspiegel. Je suikerspiegel blijft langer stabiel als je kaneel toevoegt aan bijvoorbeeld je yoghurt of groene smoothie. Je kunt kaneel ook toevoegen aan producten die normaal jouw suikerspiegel extreem zouden verhogen of verlagen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het eten van fruit…

Vervang je ontbijt of middageten door een smoothie

Sommige dieetgoeroes zweren erbij dat je pas moet eten zodra je honger krijgt. Daar is wat voor te zeggen. Maar helaas is ons leven zo ingericht dat het haast onmogelijk is om pas te eten wanneer je trek krijgt. Wij raden je aan om in kleinere porties over de gehele dag iets te eten. Maar vervang in ieder geval één maaltijd voor een groene smoothie! Zo krijg je enorm veel mineralen, vitaminen en andere belangrijke stoffen binnen. Daarnaast bevatten groene smoothies weinig calorieën terwijl het toch een verzadigend gevoel geeft. Vervang een groene smoothie bij voorkeur voor een middagmaaltijd. Voeg veel groenten toe aan de smoothie en maximaal 2 stuks fruit. Voeg wat kaneel toe en bijvoorbeeld gember. Groene smoothies bestaan uit veel vezels. Deze zorgen voor een goede darmwerking.

Last but not least: Versnel je stofwisseling!

Maar weinig mensen beseffen dat een te trage stofwisseling wellicht wel de veroorzaker is van hun overgewicht. Wij raden je daarom ook aan om je stofwisseling te versnellen! Dit zal je enorm helpen bij het afvallen. Hoe doe je dat? O.a. door elke ochtend goed te ontbijten. Daarmee activeer jij je stofwisseling en blijf je dus energie verbranden. Ook sporten in de ochtend, eten in kleine hoeveelheden (verdeel je eten in 5 porties -incl. een groene smoothie- over de dag) en veel water drinken activeert je stofwisselingssysteem! Om goed te kunnen functioneren en eten te kunnen verwerken, is veel vocht nodig.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *