Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Afvallen met krachttraining

krachttrainingKrachttraining is de laatste tijd veel in trek. Juist door krachttraining wordt er veel ongewenst vet weggetraind. Afvallen met krachttraining is vrij simpel en werkt snel. Daarnaast willen zowel mannen als vrouwen gespierder worden. Door met halters of gewichten de spieren te trainen zullen deze uiteindelijke sterker worden. Wanneer de spieren sterker worden zullen zij meer energie nodig hebben. Hierdoor zal er meer vet verbrand moeten worden om deze energie te leveren aan de spieren. Nu zijn er een hoop manieren om de spieren te trainen. Door twee- tot driemaal per week een work-out van tien tot vijftien krachtoefeningen te doen kun je al snel resultaat zien bij de spieren.

Klassieke crunch

buikspieroefeningenDe klassieke crunch wordt ook wel de sit-up genoemd. Je gaat met je rug op de vloer liggen en trekt je benen op totdat de hoek van je knieholte ongeveer 90® is. Zet nu je voeten op de grond. Leg je handen op je buik neer. Nu ga je langzaam met je bovenlichaam omhoog. Wanneer je dit goed doet zul je de buikspieren goed voelen. Juist de klassieke crunch is zeer goed voor de buikspieren.

Schuine crunch

De schuine crunch is in principe hetzelfde als de klassieke crunch, echter ga je nu met je bovenlichaam naar omhoog en opzij tegelijk. Neem de zelfde positie in als bij de klassieke crunch. Zet nu de toppen van je vingers tegen je oren aan. Nu ga je met je bovenlichaam omhoog en probeer je met je linkerelleboog je rechterknie aan te raken door je bovenlichaam omhoog te bewegen. Na dit tien keer te doen doe je hetzelfde in spiegelbeeld.

Opdrukken

Opdrukken is een perfecte training voor de armspieren, doordat je met je armen je gehele lichaamsgewicht op en neer duwt. Ga op je buik op de grond liggen. Duw nu je lichaam omhoog met je armen, terwijl je hele lichaam gestrekt blijft. Strek nu helemaal je armen, zodat je ongeveer een meter boven de grond hangt met je hoofd. Zorg dat je schouders direct boven je handpalmen zitten. Nu buig je langzaam je armen, totdat je hoofd ongeveer 10 centimeter boven de grond hangt. Zorg dat je ten alle tijden je lichaam gestrekt houdt. Herhaal dit tien tot twaalf keer.

Arm drukken

Voor deze krachtoefening heb je halters nodig. Ga op een stoel zitten waarbij je rug recht is en je knieholtes een hoek van 90 graden vormen. Zorg dat je voeten plat op de grond staan. Nu neem je in elke hand een halter. Strek nu beide armen in de lucht. Nu buig je langzaam je armen, waardoor de halters dus langzaam naar beneden zullen gaan. Zodra de halters op hoofdhoogte zijn strek je weer je armen de lucht in. Herhaal dit nog negen keer.

Staand roeien

Voor deze oefening heb je wederom halters nodig. Neem in elke hand een halter. Nu laat je de armen voor het lichaam hangen. Trek nu langzaam de armen op, waardoor de ellebogen zullen buigen. Wanneer de gebogen ellebogen op kinhoogte zitten laat je de armen weer langzaam zakken. Deze oefening is ideaal voor de armspieren.

Benen strekken

Deze oefening kan zeer eenvoudig thuis gedaan worden. Deze oefening is geschikt voor het aansterken van de beenspieren. Het is aan te raden deze oefening twee maal achter elkaar te doen met een pauze van dertig seconden er tussen. De oefening gaat als volgt: Ga met je rug tegen de muur aan staan. Strek de rug en zorg dat je schouders hoog zitten. Nu schuif je langzaam met je rug naar beneden langs de muur, totdat je knieën een hoek van 90® hebben bereikt. Zorgt dat je benen recht vooruit staan. Zorg ook dat je voeten plat op de grond staan. Nu blijf je dertig seconden in deze positie zitten. Je zult merken dat je dit zeer goed in de kuit- en bovenbeenspieren zult voelen. Dit is een zeer geschikte oefening voor het trainen van de beenspieren. Wanneer de dertig seconden voorbij zijn neem je dertig seconden rust. Hierna herhaal je deze oefening.

Armen buigen

Voor deze oefening zijn wederom halters nodig. Neem in elke hand een halter vast. Nu laat je de armen langs het lichaam hangen. Buig nu langzaam de ellebogen totdat de vuisten en halters op schouderhoogte zitten. Strek nu langzaam de armen weer uit totdat deze weer langs het lichaam hangen. Herhaal dit nog negen keer.

Been buigen

Been buigen is een mooie oefening om de work-out mee te eindigen. Voor deze oefening heb je één halter nodig. Deze oefening richt zich op de beenspieren. Ga met je buik op de grond liggen. Strek nu je hele lichaam. Plaats een halter tussen je twee voeten. Zorg dat je voeten goed de halter klemmen, want je wilt deze niet laten vallen. Wanneer de halter goed vast zit tussen je voeten buig je langzaam je knieën door je voeten omhoog te brengen. Wanneer de halter ongeveer boven je achterwerk zit buig je de benen weer langzaam terug. Herhaal deze oefening nog negen maal.

Voor het beste resultaat

Zoals je kunt zien is dit een hele work-out welke meerdere keren per week uitgevoerd kan worden. Het is aan te raden om deze twee- tot driemaal per week te doen om het beste resultaat te behalen. Zorg altijd voor voldoende gewicht aan de halters. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om deze oefeningen uit te voeren in de sportschool. In de sportschool hebben ze speciale apparaten voor deze oefeningen, waardoor je gelijk je draai kunt vinden in de oefeningen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *