Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

5 tips om af te vallen

Afvallen is écht veel minder moeilijk dan je denkt. Het komt gewoon aan op een flinke dosis doorzettingsvermogen én daarbij mag wat kennis niet ontbreken. Daarom hebben we 10 keigoede tips voor je verzameld waarmee het afvallen gegarandeerd een groot succes wordt.

Eet zo natuurlijk mogelijk
Probeer altijd om jouw voedingspatroon te laten bestaan uit natuurlijke producten. Dat zijn producten die niet bewerkt zijn! Bewerkte producten bestaan uit veel rommel zoals suikers, zout, transvetten en E-nummers. De E-nummers worden vaak toegevoegd om het product er mooier uit te laten zien of voor een langere houdbaarheid.

Vergeet nooit een ontbijt
Afvallen betekent niet dat je opeens veel minder moet gaan eten en bijvoorbeeld maaltijden moet overslaan. Blijf gewoon normaal eten en vooral gezonde voedingsproducten. Mensen die moeilijk kilootjes kwijtraken hebben vaak last van een trage stofwisseling. Een snellere stofwisseling krijg je wanneer je de stofwisseling actief houdt. Met een goed ontbijt op de vroege ochtend stimuleer je de stofwisseling zodat de kachel van binnenuit gaat branden. Voeg complexe koolhydraten toe aan het ontbijt zoals haver en fruit. Vermijd snelle koolhydraten die o.a. in brood zitten.

Veel sporten!
Er is geen mens die gezond oud wordt zonder te sporten of te bewegen. Sport en beweging is enorm belangrijk om je lichaam gezond en vitaal te houden. Je valt sneller af wanneer je niet alleen gezond eet en je stofwisseling activeert, ook verbrandt je vet als je sport. Onze voorkeur heeft een sport waarbij je meer spiermassa opbouwt zoals fitness. Spieren verbruiken namelijk veel energie. Grotere spieren verbruiken nog meer energie waardoor je sneller afvalt.

Stop met frisdrank
Stop met het drinken van frisdrank. Niet alleen zitten frisdranken boordevol met suikers die dikmakend zijn, daarnaast worden er allerlei ongezonde voedingsproducten aan toegevoegd waar je lichaam niets aan heeft. Drink gewoon kraanwater als je dorst hebt.

Houd de voortgang bij!
Tenslotte raden we je aan om op het internet of op onze website op zoek te gaan naar meer afvaltips en informatie over afvallen. Het is overigens verstandig om een dagboek bij te houden zodat je gemotiveerd blijft om af te vallen. Meet wekelijks je gewicht en zorg ervoor dat je een goede weegschaal gebruikt. Meet ook eens per week je vetpercentage. Koop daarvoor een goede vetmeter. Noteer alle gegevens zodat je nauwkeurig de voortgang kan meten. Zeker weten dat je straks extra gemotiveerd bent en blijft!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *