Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Kan je met koffie afvallen

Een vraag die veel bezoekers ons stellen luidt: ‘kan je met koffie afvallen of niet’? Dus met andere woorden: Kan je met koffie gewicht verliezen?

Veel mensen die te zwaar zijn en besluiten om te gaan lijnen, die grijpen naar allerlei middeltjes waarvan ze denken dat het hun helpt bij het afvallen. Een bakje troost kan misschien wel degelijk troost bieden voor deze mensen. Kom meer te weten over koffie en afvallen op deze pagina!

Koffie drinken is gezond als je het met mate drinkt

Afvallen met koffie is wel degelijk mogelijk. Maar het effect daarvan wordt overschat. Daarover straks meer.

Wel staat vast dat koffie een gezond goedje is. Gezonder dan voorheen werd aangenomen. Aan koffie worden steeds vaker allerlei gezondheidsvoordelen toebedeeld. Zo zou het helpen bij de spijsvertering, het zou schadelijk mondbacteriën doden en bepaalde vormen van kanker tegengaan. Maar helpt koffie ook bij het afvallen?

De afgelopen jaren is er steeds meer onderzoek gedaan naar het drinken van koffie op de gezondheid. Ook is er extra gelet op de effecten die het heeft op ons gewicht.

Het stofje cafeïne is het allerbelangrijkste bestanddeel van koffie. Ook vindt je cafeïne terug in frisdrank maar ook in energiedranken en (hetzij in minder hoge concentraties) in chocolade.

De voordelen van cafeïne:

  • Het verbetert aangetoond onze concentratie
  • Het zorgt tijdelijk voor veel meer energie
  • Het kan helpen bij vermoeidheid

Koffie en afvallen

Helpt koffie bij het afvallen of is dat kolder? Het is dus een gegeven dat de cafeïne in koffie ons tijdelijk extra energie geeft. Daarom staat cafeïne ook op de lijst van verboden middelen van topsporters bij aanvang van wedstrijden.

Maar ook voor de mensen die willen afvallen is dit juist positief nieuws. Want des te meer energie je hebt des te meer energie je lichaam verbruikt. Door cafeïne gaat je hartslag omhoog en daardoor verbrandt je lichaam meer calorieën.

Koffie en de vetverbranding

Koffiedrinken linkt men vaak aan de vetverbranding. Het is wel degelijk zo dat het werkzame bestanddeel, namelijk cafeïne, ons hartritme verhoogt. Daardoor verbruikt het lichaam meer energie.

Daarnaast zorgt koffie ervoor dat er meer hormonen in de bijnieren worden aangemaakt. Waaronder het hormoon adrenaline (dit is een stresshormoon).

Adrenaline is van invloed op onze vetverbranding. Ook wordt er in de bijnieren meer insuline aangemaakt. Dit is een hormoon dat suiker omzet in andere stoffen. Daarbij worden er in onze maag door het drinken van koffie extra maagsappen aangemaakt. Deze zorgen voor een goede spijsvertering.

Conclusie

Helpt koffie drinken bij het afvallen? Jazeker! Alleen zal het effect minimaal zijn. Om gewicht te verliezen zal je gezond moeten gaan eten en bovenal meer moeten bewegen! En na afloop van een flinke sportsessie kun je genieten van een welverdiende bak koffie.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *