Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Leuke feitjes over afvallen en voeding

Het is de hoogste tijd om gewoon eens allerlei leuke feiten en weetjes over afvallen en voeding de wereld in te slingeren. Gewoon omdat het zo lekker wegleest maar ook omdat je daar wellicht nog iets van opsteekt!

Sommige van deze feitjes en weetjes komen je waarschijnlijk bekend voor, vooral als je al veel over afvallen, voeding en diëten hebt gelezen. Weer andere feitjes zijn helemaal nieuw voor je. Je leert dus sowieso iets bij! Veel plezier!

Zout

In zeer veel voedingsmiddelen wordt zout toegevoegd of komt zout van nature in hogere concentraties voor. Let dus op wat je eet.

Eet je alleen pure, gezonde voedingsproducten? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Zout houdt in ieder geval vocht vast. Vocht is nog geen vet maar je wordt er niet lichter op zeg maar…

Eet geen bewerkte voedingsproducten (dus geen pakjes e.d.). Strooi ook wat minder zout over je eten. Overigens klopt dat laatste niet helemaal. Want er zijn zoutsoorten die juist gezond zijn omdat er veel mineralen en sporenelementen in voorkomen. Himalaya zout bijvoorbeeld.

Jouw lichaam kan ook niet zonder zout. Ruil je tafelzout in voor Himalaya zout!

Rode peper

Van rode pepers is bekend dat deze een positief effect hebben op de stofwisseling. Deze pepers versnellen namelijk je stofwisseling. Je verbrandt dus extra calorieën. Je gaat er ook lekker van zweten!

Koffie

Koffie staat bekend vanwege zijn laxerende effect. Maar dat niet alleen. De cafeïne in koffie zorgt ervoor dat het energieverbruik in met name je spieren toeneemt. Dat is overigens ook het geval met groene thee bijvoorbeeld. In groene thee zit ook een stofje genaamd catechins dat ervoor zorgt dat je cellen als het ware worden opgedeeld in losse vetzuren.

Overgang en ouder worden

Vrouwen na de overgang hebben meestal last van een flinke gewichtstoename. Het lichaam heeft vanaf dat moment minder energie nodig. Maar iedereen die ouder wordt krijgt ermee te maken. Het lichaam veroudert. Er worden meer cellen afgebroken dan dat er nieuwe worden aangemaakt. Het aantal lichaamscellen neemt dus af terwijl men vaak wel even veel blijft eten.

Nederlandse Norm Gezond Bewegen

De ‘Nederlandse Norm Gezond Bewegen’ werd opgesteld om het aantal Nederlanders dat het risico loopt op chronische ziekten te verminderen. Overgewicht is namelijk de grootste oorzaak van hart- en vaatziekten, diabetes en kanker.

Volgens de norm zou je dagelijks minimaal een uur (60 minuten!) moeten bewegen. En dan heeft men het over intensieve lichaamsbeweging zoals wandelen of fietsen.

Spelt

We ontkomen niet aan de nieuwste gezondheidshype: spelt! Spelt zou enorm gezond zijn. Gezonder dan bijvoorbeeld tarwe. Steeds meer mensen stappen daarom over op speltbrood in plaats van tarwebrood.

Daar is geen speld tussen te krijgen zou je denken. Maar dat is onwaar. Spelt is niet perse gezonder dan tarwe. Wel zouden sommige mensen spelt beter kunnen verdragen dan tarwe.

Gewoon bewegen

Je komt ze op straat tegen, in het bos, op het strand en in de sportschool: Mensen die zich helemaal in het zweet werken.

Maar mensen die sporten zijn niet gezonder bezig dan mensen die gewoon normaal bewegen. Goed nieuws voor de lezers onder ons die graag dagelijks een wandelingetje maken maar geen zin hebben om intensief te sporten!

Beweeg als het even kan de hele dag door. Stilzitten is erg schadelijk. Heb je een zittend beroep? Probeer dan ieder halfuur even je benen te strekken.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *