Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Sneller afvallen met meer spiermassa

Ben je te zwaar of wil je gewoon eenvoudiger op gewicht blijven? Iedereen denkt bij afvallen direct aan meer bewegen en minder eten. Natuurlijk leidt teveel eten en te weinig bewegen vaak tot overgewicht.

Maar… wat ons betreft ziet men één belangrijk ding over het hoofd en dat is namelijk dat het kweken van meer spiermassa enorm helpt bij het afvallen! Spieren verbruiken namelijk veel energie om te kunnen functioneren. Bouw je meer spiermassa op, dan verbruikt het lichaam dus meer energie.

Het trainen van spieren kost energie

Uiteraard is er ook energie nodig om spiermassa te kweken. Train jij je spieren hard, dan zal je tijdens de workouts veel calorieën verbranden. Je hartslag gaat flink omhoog en na elke training gaat de verbranding van energie nog even door.

Snellere stofwisseling met grotere spieren

Oké. Dus het trainen van je spieren zal je al veel voordeel opleveren. Maar het uiteindelijke doel is natuurlijk om te zorgen dat de spieren groeien. Heb je eenmaal meer spiermassa gecreëerd? Dan geef je daarmee je stofwisseling een flinke boost!

Omdat je meer spieren hebt zal je automatisch ook veel meer energie verbranden. Zorg ervoor dat je voldoende blijft eten zodat je grote spieren behoud maar eet niet teveel. Eet dus naar je behoefte.

Een deskundige kan je eventueel een voedingsadvies geven. Het goede nieuws is dat je spieren en het lichaam voornamelijk vet gaan verbranden. Je stofwisseling blijft hoog zodat je niet snel meer aankomt. Het voordeel van spieren opbouwen is dat je daarmee ook je lijf veel strakker maakt. Alleen daarom zie je er na verloop van tijd al veel slanker uit.

Krachttraining is een uiterst succesvol afvalprogramma

Het allerbeste is om krachttraining te combineren met duurtraining zoals hardlopen, zwemmen of fietsen. Je beïnvloedt daarmee je metabolisme (stofwisseling) in het positieve.

Krachttraining in combinatie met duurtraining is een succesvol afvalprogramma. Met alleen minder eten en een beetje beweging kom je er niet… Je krijgt meer energie, wordt gezonder en sterker en daarnaast blijf je afvallen omdat grote, ontwikkelde spieren nou eenmaal veel energie verbruiken.

Schrijf je direct in op een sportschool!

Ben je te dik? Te zwaar? Of heb je een beetje last van overgewicht en lukt het je maar niet om een gezond, stabiel gewicht te houden? Schrijf je dan gewoon in bij een sportschool en doe aan krachttraining. Doe dit bij voorkeur onder begeleiding van een instructeur en vraag hem ook naar de beste voedingsadviezen.

Krachttraining is de beste manier om snel af te vallen en op een gezond gewicht te blijven.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *