Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Veel gemaakte fouten tijdens het afvallen

Wil je graag afvallen? Dan is het verstandig om je vooraf goed te laten informeren. Mensen die kilo’s kwijt willen raken grijpen vaak naar methodes en middelen die op het eerste gezicht lijken te werken, maar in de praktijk juist vaak het tegenovergestelde bewerkstelligen.

Supplementen, doen of niet doen?

Geloof niet in pillen zoals afslankpillen. Deze werken niet. Sommige pillen stillen wel het hongergevoel maar verbranden echt geen lichaamsvet. Als deze pillen wel zouden werken dan zouden er geen dieetboeken bestaan.

Koop nooit supplementen om af te vallen. En al helemaal geen afslankpillen die je online kunt bestellen via schimmige webshops. Deze middelen worden niet gecontroleerd en je weet dus niet wat je binnen krijgt!

Afvallen is niet altijd nodig!

Er zijn veel mensen die willen afvallen terwijl dat niet eens nodig is. Iedereen heeft weer een andere lichaamsbouw. De een is iets zwaarder dan de ander. Dat je net iets zwaarder bent dan gemiddeld hoeft niet te betekenen dat je minder gezond bent.

Ben je iets te zwaar maar verre van dik? Dan is het verstandig om gewoon hetzelfde voedingspatroon aan te houden en te voorkomen dat je zwaarder wordt. Eet gezond, gevarieerd en beweeg veel.

Laat ook je vetpercentage controleren. Dit kan met een speciale weegschaal of op de sportschool. Als je gewicht wel gezond is, maar je voelt je toch te dik, dan kun je ervoor kiezen om je vetpercentage te verlagen. Dit komt niet alleen je gezondheid, maar ook je figuur ten goede.

Crashdieet

Een crashdieet is niet verstandig om te volgen. Je valt misschien wel binnen een korte tijd veel af, maar gezond is het niet. Bijna iedereen valt na verloop van tijd weer terug in het oude voedingspatroon. Vaak wordt men zelfs zwaarder dan ooit. Het lichaam gaat namelijk bij het volgen van een crashdieet op de spaarstand.

Veel sporten

Door te sporten verbrand je calorieën. Zo is het nou eenmaal. Sporten helpt bij het afvallen maar veel mensen vergeten dat er meer voor nodig is om kilo’s te verliezen.

Ga niet opeens veel minder eten maar stap over op gezonde voedingsproducten. Na het sporten hebben veel mensen de neiging om zichzelf te belonen met iets lekkers. Doe dat juist niet!

Heb kennis van voeding

Voorkom dat je geobsedeerd raakt door voeding en calorieën. Tel niet alle calorieën en je mag best wel eens iets ongezonds eten. Wel is het belangrijk dat je weet wat suikers, koolhydraten en vetten met je lichaam doen. Met name suikers en koolhydraten worden door het lichaam, als je daar een overschot van binnenkrijgt, omgezet in lichaamsvet.

Eet daarentegen eiwitrijk voedsel. Eiwitten stillen het hongergevoel, net zoals gezonde vetten dat doen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *