Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Wat is het Dr. Frank dieet

Wat is het Dr. Frank dieet? Daarover informeren we je op deze pagina.

Dr. Frank van Berkum is een Nederlandse arts die inmiddels bekend is geworden door het boek ‘Gezond slank met dr. Frank’. In dit boek schrijft hij over een methode waarmee mensen op een toegankelijke en makkelijke wijze kunnen afvallen.

Zijn methode verschilt met die van andere diëten doordat men het lang kan volhouden en het lekker en leuk blijft.

Waarom is het Dr. Frank dieet zo bijzonder?

Het Dr. Frank dieet is een van de vele diëten die mensen kunnen volgen. Het is naar onze bescheiden mening te overdreven om de methode van Dr. Frank uniek of bijzonder te noemen. Er zijn veel afvalprogramma’s die gebaseerd zijn op hetzelfde principe, en dat is een inname van een gelijke hoeveelheid proteïne.

Voor het goed functioneren van het lichaam heb je eiwitten nodig. Dit is belangrijk voor een goede spiergroei, het herstel van cellen in het lichaam en voor diverse hormonale en chemische processen.

Bij een inname van een constante hoeveelheid van proteïnen zal het lichaam vetcellen verbranden zonder dat dit ten koste gaat van je spiermassa.

Spieren verbruiken heel veel energie. Meer spiermassa betekent dus ook meer energie verbranden, dus sneller afvallen. Eiwitten remmen daarnaast de eetlust doordat ze een verzadigd gevoel geven.

Succesvol afvallen? Pas je voedingspatroon aan EN beweeg meer!

De bedoeling van het Dr. Frank dieet is dat je dus veel eiwitrijk voedsel eet en minder koolhydraten.

Koolhydraten zijn belangrijk maar Dr. Frank adviseert om alleen onbewerkte koolhydraten te nemen en bewerkte of snelle koolhydraten te laten staan. Laat pasta’s, brood, koek, taart, et cetera dus staan.

Hij adviseert echter ook om geen fruit meer te nemen. Iets waar wij niet helemaal achter staan. Want sommige vitaminen en mineralen kan je alleen uit fruit halen.

Goede koolhydraten zitten in groenten. En die mag je dan ook volop eten. In zijn boek staan allerlei dagmenu’s die van elkaar verschillen en waarmee je naar hartenlust kan variëren.

Echter, je zal weinig afvallen als jij je alleen aan de methode/voedingspatroon van Dr. Frank van Berkum houd. Je zult ook meer moeten bewegen om gewicht te verliezen. Het succes van afslanken zit ‘m volgens deze arts in een gezond voedingspatroon en veel beweging.

Geschikt voor mensen met bepaalde aandoeningen

Het dieet is overigens zeer geschikt voor mensen die te kampen hebben met aandoeningen zoals suikerziekte, schildklierproblemen (trage schildklier), een te hoge bloeddruk en/of cholesterolgehalte en mensen met allergieën zoals glutenallergie.

Voor iedereen met overgewicht is dit dieet aan te bevelen. Alleen…. Je moet er wel vol voor gaan en je bedenken dat je er ook het een en ander voor moet laten staan. Kinderen in de groei kunnen dit dieet niet volgen.

Wat zijn de voordelen?

Eiwitrijk eten geeft een verzadigd gevoel en daardoor is dit dieet makkelijk vol te houden:

  • Je behoudt je spiermassa
  • Je verliest al snel gewicht

Er zijn echter ook nadelen…

  • Het feit dat fruit niet is toegestaan zet ons aan het denken….
  • In het begin kan je last krijgen van een slechte adem, hoofdpijn en vermoeidheid doordat vele vetcellen worden verbrandt
  • Koolhydraten worden in veel voedingsproducten verwerkt. Het kan lastig zijn om koolhydraatarm te gaan eten maar het is zeker mogelijk!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *