Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Zo helpt de sauna bij afvallen

Wil je dolgraag een paar kilo’s afvallen maar is het je tot op heden nog niet gelukt? Of heb je diverse pogingen gewaagd maar kon je na verloop van tijd de verleiding om te snoepen niet meer aan?

Honderdduizenden Nederlanders hebben last van overgewicht. Zij zoeken naar allerlei manieren om eenvoudig en snel af te vallen. Maar geloof ons: wondermiddeltjes bestaan niet!

Wil je gewicht kwijtraken? Dan moet je gewoon je voedingspatroon aanpassen, meer gaan bewegen en je stofwisseling activeren. Voor een betere stofwisseling kan regelmatig de sauna bezoeken ook wel eens helpen.

Afvallen door de sauna?

Ja echt. Weeg je eens voor de aardigheid voor en na een saunabezoek en je ontdekt dat je dan minimaal een halve kilo lichter bent geworden. Hoe dat kan? Je zweet simpelweg veel meer en daarmee verlies je logischerwijs nogal veel lichaamsvocht.

Het kan daardoor lijken alsof je bent afgevallen maar dat is natuurlijk niet zo. Na afloop ben je zo dorstig dat je het verloren vocht er in mum van tijd weer bij drinkt.

Maar als je met regelmaat naar de sauna gaat dan kan je daarmee je stofwisseling wel een enorme boost geven en een beetje extra gewicht kwijtraken. Daarover hieronder wat meer info.

Betere doorbloeding

Niet alleen raak je in de sauna veel vocht kwijt doordat je begint te zweten, ook je hartslag gaat omhoog. Daarnaast gaan de aderen in het lichaam openstaan wat resulteert in een betere doorbloeding van het lichaam. Dankzij een betere doorbloeding worden afvalstoffen beter en sneller afgevoerd en krijgen organen meer voedingstoffen.

Saunabezoek is om die reden gezond en het helpt bij het afvallen. Transpireren kost het lichaam veel energie. In een halfuur verbrand je zo 300 tot 400 calorieën.

De stofwisseling

De titel van dit artikel is ‘zo helpt de sauna bij afvallen’. Want het regelmatig bezoeken van de sauna kan je wel degelijk helpen bij het afvallen.

Niet alleen is een sauna op zijn tijd heerlijk ontspannend en daarom goed voor je psyche, ook zal je spijsvertering beter functioneren in een ontspannen en stressloos lichaam. Is je lichaam gezond? Dan ben je beter in staat om af te vallen.

Overigens is het ook een gegeven dat stress dik maakt. Word je dik rondom je buik? Dan is je cortisolproductie wellicht te hoog. Dit hormoon wordt aangemaakt door het lichaam als het zich langdurig in een stress situatie bevindt.

Het hormoon cortisol verlaagt de stofwisseling waardoor je dus sneller in gewicht aankomt. Voorkom daarom stress! Stress is een absolute dikmaker en bovendien zeer belastend voor je hart en bloedvaten.

Kom in actie, kom in beweging, ga sporten én… bezoek regelmatig bijvoorbeeld de sauna. Overigens helpt een saunabezoek niet alleen je stofwisseling te verbeteren, ook verhoogt het je weerstand. Daarover hieronder nog een klein beetje informatie.

Een verhoogde weerstand

Het bezoeken van de sauna zorgt voor een betere stofwisseling, een goede doorbloeding, ontgift het lichaam en het is erg ontspannend dus goed voor je geest. Ook zorgt het voor een verhoogde weerstand. Hoe? We hebben het eigenlijk al gezegd; Simpelweg doordat je door te zweten allerlei afvalstoffen beter afvoert! Daardoor word je lichaam gezonder en ben je veel beter bestand tegen ziektes.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *