Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

South Beach dieet ervaringen

south beach dieetHet South Beach-dieet is, in tegenstelling tot andere diƫten, eigenlijk helemaal geen dieet, maar meer een levenswijze. Door te leren welke vetten en koolhydraten goed voor je zijn zul je al snel gewicht verliezen en zo gezonder zijn. Hierbij gaat er al voornamelijk om dat je verse en onbewerkte voeding binnenkrijgt. De gehele levenswijze zul je leren door de ervaring die je opdoet tijdens de drie fases van het dieet. Ben je op zoek naar South Beach dieet ervaringen? Deze vind je onderaan de pagina.

Fase 1

De eerste fase van het South Beach-dieet is de fase waarin je veel zult leren over de basis van het dieet. Deze periode duurt twee weken en zal de zwaarste periode zijn. Het is zwaar doordat je lichaam moet wennen aan het nieuwe voedingspatroon. In deze fase zul je vooral kip en andere gevogelte, mager vlees, tofu, ei, verse groenten en vers sap nuttigen. Wat je niet mag eten zijn snacks, andere zoetigheid en bewerkt fruit. Aan het eind van elke avondmaaltijd kun je een klein bakje met yoghurt nemen. Wanneer je trek hebt in een tussendoortje kun je het best een stukje kaas of worst nemen.

Fase 2

De tweede fase van het dieet bestaat volledig uit je eigen invulling, waarbij je uiteraard nog steeds bewerkt voedsel zo veel mogelijk moet vermijden. Echter kun je vanaf dit moment weer beginnen met het eten van fruit, zolang deze niet teveel bewerkt zijn. In de tweede fase van het South Beach-dieet kun je daarnaast het beste met een halve liter vers sap de dag beginnen. Daarnaast kun je een boterham met magere kaas, een beker yoghurt en een kop koffie nemen. Als middagmaaltijd is een salade, waarbij je ongeveer een halve slakrop voor nodig zult hebben, een stuk fruit en een boterham met magere kaas zeer goed voor het South Beach-dieet. Voor de avondmaaltijd kun je verse groenten en een mager stuk vlees of een stuk kip nemen, met daarbij eventueel ook een salade. Als dessert kun je een beker met yoghurt met zoetstof nemen, zodat je zuivel binnenkrijgt. Wanneer je zin krijgt in een tussendoortje probeer dan het hongergevoel te stillen door een kop groene thee te nemen. Hier kun je eventueel een zoetje toevoegen.

Fase 3

De derde fase van het South Beach-dieet ga je in wanneer je je streefgewicht bereikt hebt. Je hebt nu twee fases ervaring opgedaan waardoor je nu weet hoe je de levenswijze moet beginnen en volhouden. Tijdens de derde fase zul je zelf kunnen eten wat je wilt, maar er moet uiteraard wel op de richtlijnen van het South Beach-dieet gelet worden. Zo zul je nu wel fruit kunnen gaan eten, maar zullen snoep, zoetigheid en snacks nog steeds niet geoorloofd zijn. Als je tijdens de loop van deze levenswijze weer een punt bereikt waarop je wilt afvallen kun je het best met de eerste fase beginnen, zodat je al een basis hebt om af te vallen.

South Beach dieet ervaringen

Heb jij het South Beach dieet geprobeerd en wil je je ervaringen delen? Plaats ze dan hieronder.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *