Claim nu!Lekker eten EN afvallen met jouw persoonlijke dieetschema!

Maagband ervaringen

maagbandVoor ongezond dikke mensen is de maagband een laatste hulpmiddel om toch een gezond gewicht te bereiken. Wanneer er door allerlei verschillende diëten nog geen ideaal en gezond gewicht bereikt is kun je er voor kiezen om een maagband te nemen. Een maagband is een band dat op het bovenste gedeelde van een maag gelegd wordt met behulp van een operatie. Door deze medische ingreep zal de inhoud van de maag aanzienlijk kleiner worden, waardoor er minder gegeten kan en zal worden.

Ben je op zoek naar maagband ervaringen? Deze vind je onderaan dit artikel.

Risico’s

Een maagband brengt echter veel risico met zich mee. Zo kan de gezondheid achteruit gaan, doordat de maag niet meer zoals normaal functioneert. In veel gevallen zal er niet veel risico zijn, maar toch moet er van te voren goed gekeken worden door jou zelf en een dokter om de situatie goed te kunnen inschatten en te kijken of het wel verantwoord is om deze grote ingreep te doen. Daarnaast word je na de operatie nog in de gaten gehouden en worden er regelmatig onderzoeken gedaan naar je maagband, zodat de dokter en jij zeker weten dat alles goed gegaan is en gaat.

Gewichtsverlies

Een maagband kan voor velen een levensveranderend effect hebben. Er zal namelijk, zodra de maagband geplaatst is, veel gewicht verloren worden aan het lichaam. Hierdoor zul je dus snel slank worden, doordat je minder voeding binnenkrijgt. Echter bestaat hier wel het gevaar dat er te weinig vitaminen en mineralen het lichaam binnenkomen, waardoor er risico’s voor je gezondheid ontstaan. Dit moet dus ook regelmatig gecheckt worden. De maagband wordt in deze gevallen vaak iets aangepast, waardoor er uiteindelijk toch meer voedsel de maag in kan komen, en daardoor ook meer vitaminen en mineralen.

Voeding

Na de plaatsing van de maagband is het belangrijk dat je voedingspatroon ook op de schop gaat. Je zult een stuk gezonder moeten gaan eten, waarbij je vetten zoveel mogelijk moet vermijden. Snoep, koeken en andere snacks moeten hierbij sowieso vermeden worden.

Prijzen en vergoeding

De prijzen van het laten plaatsen van een maagband variëren sterk en zijn te vinden van € 2000,- tot € 6000,-. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen, maar meestal gaat men pas tot een vergoeding over bij een BMI van 35 of meer.

Maagband ervaringen

Heb jij een maagband laten plaatsen? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *